Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

субота, 20 лютого 2016 р.

Яблучний пиріг з ніжним кремом (Torta di mele cremosa)

рецепт пирога з яблуками

Як кажуть англійці: ''An apple a day keeps doctor away'' (''Одне яблуко в день - і лікар не потрібен''). Думаю, ця приказка має відношення і до яблучних пирогів, особливо для таких солодкоїжок, як я :-) Зазвичай, треба дуже постаратись, щоб випічка з яблуками не вдалась. Пропоную вам один з моїх улюблених рецептів яблучного пирога. Він дуже смачний, ніжний і оригінальний, а головне - легкий в приготуванні.  Цей рецепт присвячується всім любителям яблук :-)

Для яблучного пирога потрібно:

  • 200г борошна
  • 150г цукру (для тіста) і 100г цукру (для крему)
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100г м'якого масла
  • 2 яйця
  • 200мл молока
  • 125г сметани або йогурту (без смаку або будь-якого фруктового)
  • 5 яблук

З'єднайте борошно, 150г цукру, м'яке масло і розпушувач


І перемішайте їх разом, щоб утворились крихти


Яблука почистіть і поріжте скибочками


Тортівницю з бортиками змастіть маслом і викладіть в неї половину тіста-крихт 


На тісто-крихти викладіть скибочки яблук


Зверху на яблука викладіть решту тіста 


Нагрійте духовку до 200C і печіть пиріг 20 хвилин. Поки пиріг випікається, приготуйте крем-заливку: змішайте яйця, молоко, 100г цукру і сметану (або йогурт) і збийте все разом міксером або блендером


Через 20 хвилин витягніть пиріг з духовки і вилийте на нього крем-заливку 


Випікайте ще 45 хвилин



Дайте пирогу охолонути, приготуйте чай і смакуйте:-) Якщо спекти цей пиріг за день наперед, то він буде ще смачніший. Солодкого вам дня! 




 




Немає коментарів:

Дописати коментар