Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

понеділок, 1 лютого 2016 р.

Пісочний пиріг з варенням (Crostata alla marmellata)

рецепт пісочного пирога з варенням

Солодке на нашій кухні є завжди :-) Як на мене, то немає нічого кращого за горнятко теплого чаю зі шматочком домашнього пирога (особливо ввечері перед телевізором!) Рецепт цього пирога досить простий, але результат вас приємно здивує :-)  

Для класичної італійської кростати потрібно:

  • 250г борошна
  • 150г м'якого масла 
  • 80г цукру
  • 3 яйця
  • цедра 1/2 лимона
  • щіпка ваніліну
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 250г густого варення


 Збийте масло з цукром


Перемішайте борошно, лимонну цедру, ванілін, розпушувач і яйця


Замісіть м'яке і еластичне тісто


Поділіть тісто на 2/3 і 1/3  і поставте його в холодильник на 30 хвилин


Розкачайте 2/3 тіста і викладіть його (з бортиком) в форму для випічки


Зверху на тісто викладіть варення


Розкачайте 1/3 тіста і поріжте його на смужки


Викладіть смужки тіста в формі сіточки


Нагрійте духовку до 180C і випікайте пиріг протягом 30 хвилин до золотистого кольору. Смакуйте на здоров'я :-)


Немає коментарів:

Дописати коментар