Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

субота, 27 лютого 2016 р.

Запіканка з картоплі (Gateau di patate)

Рецепт запіканки з картоплі

Ця смачна картопляна запіканка прийдеться всім до смаку.  Вона апетитна, ніжна, легка в приготуванні і для неї не потрібно багато складних інгредієнтів. Це також оригінальна альтернатива звичайному картопляному пюре. Чудово підходить для другої страви або для смачної вечері. Потіште своїх рідних :-)

Для запіканки потрібно:

  • 500г картоплі
  • 50г масла
  • 2 яйця
  • 0,5 стакана молока
  • шинка або ковбаса
  • голландський сир, порізаний скибочками (+ жменька тертого)
  • сухарі 


Картоплю зваріть
 

Помніть її в пюре, зразу додайте масло і перемішайте, щоб воно повністю розтопилось

Додайте яйця, молоко, жменьку тертого голландського сиру і знову все гарно перемішайте


Шинку дрібно поріжте і додайте до картоплі, посоліть і поперчіть за смаком

В тортівницю або високу бляшку (змащену олією) викладіть половину картопляної маси


На картоплю викладіть голландський сир, порізаний пластинками

Зверху викладіть решту картопляної маси


Посипте сухарями

І полийте 2 ст. л. топленого масла

Готуйте запіканку в духовці 40 хвилин при 180С. Дайте трішки вистигнути і смакуйте :-)


3 коментарі:

  1. Ця запіканка буде ще смачнішою,якщо приготувати її за день наперед :-)

    ВідповістиВидалити
  2. Готувала вчора запіканку, ще зверху виложила помідорки і притушковану цибулю. Сьогодні будемо смакувати) Дякую за ідеї!

    ВідповістиВидалити