Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

вівторок, 23 лютого 2016 р.

Хліб з гарбуза (Pane di zucca)

рецепт гарбузяного хліба

Гарбуза не буває забагато :-) Він смачний у бьдь-яких стравах: солоних і солодких.  А чи пробували ви гарбузяний хліб? В нашій сім'ї він один з найулюбленіших. Спробуйте, він дуже смачний, м'який, з хрумкою скоринкою і корисний. А ще - дуже красивий, адже гарбуз надає йому теплого жовтого кольору :-) Зробіть свій день яскравішим! 

Для гарбузяного хліба потрібно:

  • 100мл теплої води
  • 50мл молока (або 2 ст. л. сухого молока)
  • 1,5 ст. л. олії
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 і 1/4 ч. л. солі
  • 150г гарбуза (свіжого або замороженого)
  • 300 - 500г борошна (залежить від борошна, тісто має вийте м'яке і не липнути до рук)
  • 4г сухих дріжджів


Спочатку приготуйте гарбузяне пюре: відваріть гарбуз (або приготуйте його в пароварці) і помніть або перемеліть блендером


Змішайте разом теплу воду, тепле молоко, олію, сіль і цукор


Додайте гарбузяне пюре


Додайте борошно і дріжджі і замісіть тісто (можна місити за допомогою хлібопічки або руками, на результат це не впливає). Якщо тісто вийшло зарідке, додайте ще борошна. Дайте тісту підрости 2 години

Сформуйте хлібину і зробіть зверху поперечні надрізи (як на батоні)


Нагрійте духовку до 180C, посипте хлібину злегка борошном і випікайте 40-50 хвилин. Готовий хліб дістаньте з духовки, накрийте кухонним рушничком (це зробить його особливо м'яким всередині) і дайте трохи вистигнути. Смачного :-)






Немає коментарів:

Дописати коментар