Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

середа, 24 лютого 2016 р.

Панцеротті (Panzerotti)

панцеротті з начинкою з фаршу

Панцеротті - це апетитні італійські смажені пиріжки з дріжджового тіста. Начинки в них бувають різними: моцарелла і помідори, фарш, шинка і сир. Але, яка б не була начинка, ці пиріжки ну дуже-дуже смачні! Вони просто моментально розлітаються за столом :-) Сьогодні пропоную вам панцеротті з м'ясом. Після Фокачча барезе панцеротті - друга типова страва міста Барі, що на півдні Італії (рідне місто мого чоловіка:-)))))). Спробуйте цю смакоту і дякую, що завітали на нашу кухню!

Для панцеротті потрібно:

(Для тіста)
  • 550г борошна
  • 25г свіжих дріжджів (або 7 г сухих)
  • 2 ч. л. олії
  • 1 ч. л. цукру
  • 300мл води
  • 2 ч. л. солі 
(Для начинки з фаршу)
  • 300-400г фаршу (свинина або гов'ядина)
  • 1 цибулина
  • 1/4 стакана молока або води
  • сіль, перець


Для тіста змішайте теплу воду, цукор, сіль і олію. Сюди ж додайте свіжі дріжджі (якщо сухі, тоді додайте їх в кінці до борошна)


Додайте борошно і сухі дріжджі


Замісіть м'яке і еластичне тісто. Дайте йому підрости 1-2 години


Для начинки подрібніть цибулю і підсмажте її в олії


Додайте до смаженої цибулі фарш і протушіть до повної готовності


Посоліть, поперчіть і додайте молоко або воду, гарно все перемішайте (можна перемолоти блендером, тоді начинка буде дуже ніжною)


Тісто розкачайте і повирізайте з нього кружечки


На кожен кружечок викладіть начинку


І зробіть пиріжок в формі півмісяця (або вареника :-)))))))


Смажте панцеротті в олії до золотистого кольору


І смакуйте! До зустрічі на нашій кухні:-))))))










2 коментарі:

  1. Чудовий рецепт! =) В італії думаю оцінилиб=) Зроблю італіські голубці на італійській каухні: https://frotelly.com.ua/ Надіюся що вийде чудово=) щиро дякую за інформацію)

    ВідповістиВидалити