Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 12 лютого 2016 р.

Різотто з грибами (Risotto ai funghi)

як приготувати ризотто

Різотто не таке важке в приготуванні, як може здатись на перший погляд. Для його приготування потрібно лише трохи часу і терпіння, але результат того вартий! Приготуйте класичне італійське різотто з грибами і порадуйте себе і своїх рідних :-)

Для грибного різотто потрібно (на 4 порції):

  • 280г рису
  • 300г будь-яких грибів (на ваш вибір, я використовую заморожені опеньки, також смачно з печерицями)
  • 1 зубок часнику
  • 1 середня цибулина
  • 1 морква
  • 60мл білого вина (не обов'язково)
  • 25г масла
  • 25г тертого сиру (найкраще пармезан або твердий голландський сир)
  • 1літр води
  • сіль, перець, петрушка, олія


Приготуйте гриби до повної готовності


Зубок часнику розріжте навпіл повздовж і обсмажте його в олії до золотавого кольору 


Витягніть часник, і в тій самій олії посмажте дрібно порізані цибулю і моркву 


Додайте рис


Гарно перемішайте рис з морквою і цибулею і смажте все разом 5 хвилин на малому вогні (постійно помішуйте)


Влийте біле вино до рису і готуйте 3 хвилини, поки вино не випарується (якщо ви вирішили готувати без вина, то просто пропустіть цей крок). Влийте до рису 1 літр води (вона повинна покривати повністю рис) і готуйте до напівготовності рису. Час від часу помішуйте



Коли рис буде напівготовий, додайте до нього готові гриби 


Продовжуйте варити, поки рис не буде повністю готовий і втягне майже всю рідину (якщо рис буде ще твердий, то долийте ще води і варіть до готовності). Посоліть і поперчіть


Зніміть з вогню, посипте петрушкою і тертим сиром і гарно перемішайте 


Смачного :-)





Немає коментарів:

Дописати коментар