Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

субота, 13 лютого 2016 р.

Німецький сирник (Torta di ricotta)

німецький сирник на тісті з какао тертому львівський

Рецепт цього сирника мені натрапився в одному німецькому журналі, тому я його і називаю ''німецьким''. В нашій сім'ї він давно став одним з найулюбленіших. Цей пиріг трохи нагадує львівський сирник. Поєднання шоколадного тіста і ніжної сирної начинки з легким ароматом лимона роблять його надзвичайно смачним, він просто тане в роті... Спечіть його вечером і лишіть на ніч в холодильнику настоятись, тоді він стане ще смачнішим :-)   

Для сирника потрібно:

(Для тіста)
  • 1 яйце
  • 100г цукру
  • 100г м'якого масла
  • 20г какао
  • 200г борошна
  • 3 ч.л. розпушувача
(Для начинки)
  • 200г цукру
  • 100г топленого масла
  • 4 яйця
  • 500г сиру (пропущеного через м'ясорубку двічі або подрібненого блендером)
  • цедра 1 лимона
  • 1,5 ст. л. крохмалю

Для тіста змішайте всі інгредієнти


І замісіть пісочне тісто


Поділіть його на 2/3 і 1/3. Покладіть 1/3тіста в морозильну камеру 


Змастіть тортівницю з високими бортиками маслом і присипте борошном


Викладіть 2/3 тіста в тортівницю (зробіть бортик)


Приготуйте начинку: розтопіть масло


Змішайте разом цукор, сир, цедру, крохмаль, яйця і топлене масло


Мішайте до однорідної маси (можна збити блендером)


Вилийте начинку на тісто


Зверху на крем потріть тісто з морозильної камери


Нагрійте духовку до180C і випікайте сирник 50 хвилин. Дайте йому повністю охолонути, а ще краще потримайте цілу ніч в холодильнику. Приготуйте горнятко смачного чаю і насолоджуйтесь цією смакотою :-)



Немає коментарів:

Дописати коментар