Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

четвер, 10 березня 2016 р.

Домашня нутелла (Nutella)

домашня шоколадно горіхова нутелла

Мій перший експеримент з приготування домашньої нутелли майже провалився, але на щастя ''невдала'' нутелла перетворилась на смачнюче шоколадне печиво :-) Друга спроба закінчилась значно краще :-)))) Результат - ніжна, смачна шоколадно-горіхова домашня нутелла! Чудово смакує зі скибочкою хліба або як начинка для пирога (я її їм просто ложкою з банки!) Смакота, яку надзвичайно легко і швидко приготувати, спробуйте!

Для нутелли потрібно:

  • 100г гіркого шоколаду (можна замінити молочним, але тоді додайте менше цукру)
  • 80-100г цукру
  • 60г горіхів (найкраще лісових, але підійдуть і грецькі)
  • 100мл молока
  • 1 ст. л. олії
  • ванілін

Нагрійте духовку до 200C і смажте горішки 5 хвилин (обережно, щоб не пересмажились і не згоріли) - це потрібно для того, щоб з горіхів вийшов жир 


Перемеліть горіхи блендером (або в кофемолці)


Змішайте горіхи, шоколад, цукор і знову перемеліть блендером (від ще теплих горіхів шоколад почне танути)


До мелених горіхів з шоколадом додайте молоко, олію, ванілін і варіть на водяній бані (постійно помішуючи) до повного розчинення всіх інгредієнтів


Дайте повністю вистигнути і смакуйте :-) (Таку домашню нутеллу можна зберігати в холодильнику впродовж 2 тижнів, хоча навряд чи вона в когось так довго простоїть:-)))))))) Дякую, що завітали! Смачного і гарного вам дня :-)


Немає коментарів:

Дописати коментар