Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

неділя, 6 березня 2016 р.

Запіканка з рису (Timballo di riso)

італійська запіканка з рису рецепт

Рисова запіканка (Timballo di riso) - одна з класичних італійських страв. Існує багато її варіантів, але найпопулярнішою є запіканка з рису, фаршу, голландського сиру і томатного соусу. Така страва надзвичайно багата на смак, ситна і оригінальна. Спробуйте - не пошкодуєте! Buon appetito :-) 

Для запіканки з рису потрібно:

  • 400г рису
  • 250г голландського сиру або моцарелли (порізати кубиками)
  • 200г фаршу (свинина або яловичина)
  • 150г горошку (свіжого, мороженого або консервованого)
  • 25г тертого голландського сиру
  • сіль, перець
  • 1 літр томатного соусу
  • шинка
  • цибуля і морква для зажарки
  • 2 варені яйця


Якщо використовуєте морожений горошок, то відваріть його до готовності


Фарш підсмажте разом з морквою і цибулею (10 хвилин)


Додайте до фаршу томатний соус і тушіть 15 хвилин


Додайте горошок


Шинку подрібніть


Рис відваріть до готовності


Перемішайте разом рис, фарш з горошком і шинку


Яйця поріжте на кубики і додайте до рису


Туди ж додайте тертий сир (тертий і порізаний кубиками), посоліть і поперчіть


Гарно все перемішайте і викладіть в форму для запікання


Нагрійте духовку до 180С і готуйте запіканку 30 хвилин


Смакуйте на здоров'я і дякую, що завітали!
















Немає коментарів:

Дописати коментар