Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

четвер, 14 квітня 2016 р.

Мамин тертий пиріг з варенням

тертий пісочний пиріг з варенням

Поділюсь з вами маминим рецептом :-) Смакота... Я люблю цей тертий пісочний пиріг за те, що він дуже легкий в приготуванні і зовсім недорогий. Чудово смакує з чашечкою чаю, або і без чаю :-) Для начинки підійде будь-яке густе варення чи консервовані вишні. Спробуйте :-)

Для пісочного пирога з повідлм потрібно:
  • 200г масла або маргарину
  • 1 стакан цукру
  • 2 яйця
  • 4 стакани борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • цедра 1 лимона (за бажанням)
  • 400г густого варення або вишні в своєму соку


Розтопіть масло (або маргарин), додайте зразу цукор і гарно перемішайте. Дайте трішки охолонути


Додайте до масла 2 яйця, цедру і перемішайте 


Сюди ж висипте борошно, розпушувач і замісіть м'яке тісто


1/3 тіста покладіть в морозильну камеру, а 2/3 викладіть в форму (розкачувати не потрібно, просто притисніть пальцями, щоб тісто заповнило всю форму з бортиками) 


На тісто викладіть варення або вишні (вишні гарно процідіть і перемішайте з 1 ст. л. крохмалю і 0,5 ст. л. цукру)


Витягніть з морозильної камери тісто і натріть його (на грубій терці) зверху на варення 



Духовку нагрійте до 180С і випікайте пиріг 30-40 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Дайте вистигнути, поріжте на шматочки і смакуйте :-) Дякую, що завітали!

Немає коментарів:

Дописати коментар