Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

вівторок, 5 квітня 2016 р.

Печиво через м'ясорубку

печиво кукурузка

Чомусь вчора згадалось дитинство і ... печиво ''Кукурузка'', яке робилось через  м'ясорубку. Готове печиво бабуся склеювала між собою домашнім варенням, але я, вперто, завжди кукурузки розклеювала і, спочатку, злизувала варення а потім на останок смакувала печеньком :-) Вчора моя дитина захотіла разом зі мною пекти сухарики, я знайшла в своїх записах бабусин рецепт кукурузок. На ранок печива навіть не залишилось! Навіть не знаю, хто з'їв більше: чоловік Роберто (який вперше відкрив для себе печиво мого дитинства і бурмотів, чому я раніше такої смакоти не пекла), синочок Алессіо (який наминав власноруч приготоване печиво), чи я, що ніби повернулась років 25 назад... 

Для печива через  м'ясорубку потрібно:

  • 500г борошна
  • 250г м'якого масла
  • 150г цукру
  • 2 яйця
  • ванілін
  • цедра 1 лимона або апельсина
  • 1 ч. л. соди (погашеної оцтом)


Просто змішайте всі інгредієнти


І замісіть еластичне м'яке тісто і поставте його на 30 хвилин в холодильник


Використовуючи насадку для печива накрутіть через м'ясорубку ''кукурузки''


Викладіть їх на бляшку, застелену пекарським папером


Нагрійте духовку до 180С і випікайте печиво 20 хвилин


Смачного!




2 коментарі:

  1. Відповіді
    1. можете поділити тісто на багато кульок, легенько притиснути їх виделкою або руками і спекти таке кругленьке печиво, або ж трохи притрусіть робочу поверхню юорошном, розкачайте тісто і повирізайте формочками печиво. А ще, можна скатати довгу "ковбаску", нарізати її на подовгасті скибочки,притиснути зверху виделкою (тоді форма буде трохи схожа на те, що з м'сорубки)

      Видалити