Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

субота, 23 квітня 2016 р.

Італійська паска (Crescia di Pasqua dolce)

італійська дріжджова паска з цукатами

І знову італійський рецепт :-) Вперше таку пасочку спробувала в тітки мого чоловіка і відтоді печу її щороку для своєї сім'ї на Великдень. В магазинах, звичайно, продається безліч готових пасок, але домашня завжди смачніша, а головне - натуральніша. Вона виходить в міру солодка, м'яка і довго не черствіє. А готувати її дуже легко! Спробуйте :-)

Для італійської паски потрібно (з такої порції в мене виходять 2 середні паски і 8 маленьких):

  • 1кг борошна 
  • 250г цукру
  • 50г свіжих дріжджів (або 14г сухих)
  • 250мл молока
  • 6 яєць
  • 75г масла
  • 75г олії
  • 0,5 ч. л. куркуми в порошку
  • родзинки
  • цукати
  • ванілін
  • цедра 1 лимона
  • 2 ст. л. коньяку


Спочатку змішайте дріжджі, 100г борошна і 100мл теплого молока


Накрийте рушничком і залиште в теплому місці на 20 хвилин


Потім до цієї закваски додайте тепле молоко, що залишилось, коньяк, цедру, ванілін, олію і  топлене масло


Сюди ж додайте яйця, збиті з цукром


В кінці досипте борошно, що залишилось і куркуму. Замісіть тісто і дайте йому підрости в теплому місці 2 години


Потім додайте до тіста родзинки (я їх попередньо не замочую, але за бажанням можете замочити їх в окропі) і цукати. Гарно вимісіть тісто знову


Поділіть його на порції і викладіть у змащені олією форми (тісто має заповнити форму на 2/3)


Дайте пасочкам підрости в формах (щоб доходили майже до верху)


Змажте зверху збитим жовтком


Нагрійте духовку до 180С і випікайте пасочки впродовж 40 хвилин (як тільки верх пасочок підрум'яниться, накрийте їх фольгою, щоб не підгоріли і печіть до готовності). А потім смакуйте на здоров'я :-)  Веселих свят!












Немає коментарів:

Дописати коментар