Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 22 квітня 2016 р.

Пастьєра наполетана (Pastiera Napoletana)

рецепт сирника з кремом і цукатами

В Італії на Великдень печуть неймовірно смачний сирний пиріг - Пастьєра наполетана. Цей сирник - одна з візитних карток м. Неаполь, але пиріг настільки смачний, що слава про нього швидко розійшлась по всій Італії, і тепер на Великдень його печуть і смакують італійці по всій країні. В оригінальний рецепт пастьєри входить варене зерно, я ж для себе спростила приготування і печу сирник без зерна (смак від цього абсолютно не змінився). Готувати пастьєру потрібно хоча б за день наперед, а потім поставити на ніч в холодильник. Цю смакоту словами просто не описати, спробуйте :-)

Для італійського Великоднього сирника потрібно:

(Тісто): 
  • 200г борошна
  • 100г м'якого масла
  • 2 жовтки
  • 100г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
(Начинка):
  • 250г домашнього сиру (перемеліть його через м'ясорубку або блендером)
  • 100г цукру
  • 2 яйця+2 білки (що залишились від тіста)
  • ванілін
  • щіпка кориці
  • цукати (за бажанням)
+ для заварного крему, який потім додається до начинки:
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 жовток
  • 250мл молока


Для тіста змішайте всі інгредієнти


І замісіть м'яке пісочне тісто. Поставте його в холодильник, поки готуєте начинку


Зваріть заварний крем: перемішайте жовток з цукром і крохмалем


Додайте молоко


І, постійно помішуючи, варіть крем на середньому вогні до загустіння. Залиште повністю охолонути


Перемішайте домашній сир з цукром, яйцями, білками (збивати не потрібно), корицею, ваніліном і цукатами


Сюди ж додайте охолоджений заварний крем і гарно перемішайте


Тісто викладіть в високу форму з бортиками (залишіть 1/4 тіста для сіточки поверх пирога)


Вилийте начинку


І прикрасьте зверху сіточкою з тіста, що залишилось


Нагрійте духовку до 180С і випікайте сирник 1 годину


Дайте повністю вистигнути і поставте в холодильник на ніч, а на наступний день спробуйте цю неймовірну смакоту - байдужим перед цим пирогом не залишиться ніхто :-) Смачного!














3 коментарі:

  1. Класична пастьєра справді готується з grano cotto і есенцією з апельсинового цвіту, але як і з багатьма класичними стравами згодом з'являються багато їх варіацій, залежно від індивідуальних смаків, місцевості, наявності інгредієнтів... бабуся мого сусіда (корінного неаполітанця) взагалі пече пастьєру з рисом замість grano. Кожна варіація має свою ''родзинку'' і по-своєму смачна :-) Вище описаний рецепт максимально адартований до інгредієнтів, які легко знайти в Україні :-)

    ВідповістиВидалити