Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

понеділок, 4 квітня 2016 р.

Різотто з синьою капустою (Risotto viola)

пісний рецепт італійського різотто

Різотто з синьою капустою не тільки оригінальне, а ще й смачне і дуже корисне. Синя капуста надає йому незвичайного кольору і смаку. Страва готується легко і швидко. Якщо не додавати тертий сир, то цей рецепт чудово підходить і для посту. Спробуйте :-)

Для різотто з капустою потрібно:
  • 300г синьої капусти
  • 3 стакани рису
  • 1 цибулина
  • 0,5 стакана білого вина (не обов'язково)
  • вода
  • тертий сир (пармезан або твердий голландський сир) (для пісної страви сир не додавайте)
  • олія
  • 1 ст. л. масла (для пісного різотто замініть масло на маргарин)
  • сіль, перець

Подрібніть цибулю і підсмажте її в олії


Дрібно поріжте капусту


І додайте її до цибулі


Готуйте впродовж 10 хвилин на малому вогні


Додайте до капусти рис, перемішайте і готуйте 2 хвилини 


Вилийте до рису біле вино і готуйте, доки вино не випарується (якщо готуєте без вина, просто пропустіть цей крок)


Залийте рис водою (щоб повністю його покривала),посоліть, поперчіть і варіть до повної готовності рису (хвилин 15-20). Якщо необхідно, доливайте час від часу ще води


Готове різотто зніміть з вогню, додайте тертий сир і масло. Перемішайте


Смачного!




Немає коментарів:

Дописати коментар