Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

вівторок, 26 квітня 2016 р.

Торт ''Мімоза'' (Torta Mimosa)

рецепт італійського торта Мімоза

Торт ''Мімоза'' в Італії традиційно печуть 8 березня, але він настільки смачний, що неможливо готувати його лише раз на рік. Тому, в місцевих пекарнях його можна спокійно купити і літом, і зимою :-) За процесом ''складання'' торт схожий на нашу ''П'яну вишню'', а смак в нього просто неперевершений - ніжний, кремовий з лимонними нотками. І готується він дуже легко  (італійці не будуть стояти півдня на кухні, місцевий девіз - легко, швидко і дуже смачно!).  Спробуйте :-) 

Для торта ''Мімоза'' потрібно:

(Тісто):
  • 125г борошна
  • 120г цукру
  • 3 яйця
  • щіпка солі
  • цедра 1 лимона
  • 6г розпушувача
(Крем):
  • 2 жовтки
  • 50г цукру
  • 40г борошна
  • 250мл молока
  • цедра половини лимона
  • 200г вершків+0,5 ст. л. цукру
(Сироп):
  • 200мл води
  • 100г цукру
  • цедра 1 лимона


Для тіста збийте яйця з цукром


Додайте до яєць щіпку солі, борошно з розпушувачем і терту лимонну цедру


Вилийте тісто в форму і випікайте 40 хвилин при 180С


Для крему перемішайте жовтки з цукром


Додайте до жовтків борошно, терту цедру і молоко


Варіть на середньому вогні до загустіння (постійно помішуйте). Потім дайте крему повністю охолонути


Збийте вершки з 0,5 ст. л. цукру


Перемішайте крем зі збитими вершками


Приготуйте сироп: просто покладіть всі інгредієнти в посудину


Доведіть до кипіння і дайте покипіти 4 хвилини


Дайте сиропу повністю охолонути і процідіть


З бісквіта відріжте ''шапочку'' (і залиште її для прикрашання торта в кінці), за допомогою ложки витягніть всю серединку, залишивши тільки низ і краї тіста


Серединку поламайте на дрібні шматочки, перемішайте з кремом і додайте 3 ст. л. сиропу - начинка готова


Дно торта щедро змочіть сиропом і заповніть начинкою


''Шапочку'', яку перед цим зрізали з бісквіта поріжте маленькими кубиками, викладіть їх зверху на торт. Полийте 2 ст. л. сиропу і посипте цукровою пудрою


Поставте в холодильник мінімум на 4 години (а ще краще - на ніч) і смакуйте :-)








2 коментарі:

  1. По опису дуже смачний.Спробую обовязково!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спробуйте :-) Цей торт справді дуже смачний і ніжний :-)

      Видалити