Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 27 травня 2016 р.

Італійський кекс Чамбеллоне за 5 хвилин (Ciambellone veloce)

італійський пиріг чамбеллоне з лимоном

До італійського Чамбеллоне в мене особливе ставлення - люблю його за простоту в приготуванні і ніжний смак. Ця випічка ідеально підходить до горнятка чаю, кави, капучіно або простого молока. Сьогодні поділюсь з вами дуже легким і швидким рецептом. Приготування займе не більше 5 хвилин, потім просто поставте пиріг в духовку, готуйте чай і смакуйте :-) Традиційно Чамбеллоне випікають у формі великого бублика (власне, слово ''ciambella'' і означає бублик), але цей кекс можна спокійно спекти і в іншій формі, від цього він не стане менш смачним.

Для кекса Чамбеллоне потрібно:

  • 150г масла кімнатної температури
  • 300г цукру
  • 3 яйця
  • 180мл молока
  • 300г борошна
  • 15г розпушувача
  • цедра 1 лимона або ванілін


Якщо ви - щаслива власниця (або власник) кухонного комбайна, то просто покладіть всі інгредієнти в цю чудо - машинку і прокрутіть 3 хвилини. Тісто готове! Або ж просто перемішайте все разом міксером або ложкою до однорідної маси


Тісто виглядатиме ось так (виходить середньо-рідке)


Форму для пирога змастіть маслом, посипте борошном і вилийте в неї тісто. Нагрійте духовку до 180С і випікайте пиріг впродовж 40 хвилин (готовність перевірте дерев'яною паличкою), якщо тісто прилипає до палички, то ще допечіть 


Готовому Чамбеллоне дайте трохи вистигнути і витягніть його з форми


Готуйте чай або каву і смакуйте на здоров'я :-)






Немає коментарів:

Дописати коментар