Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 13 травня 2016 р.

Кнедлики з м'ясом в пароварці

дріжджові кнедлі з фаршем

Люблю я передачі про подорожі, а особливо, якщо ще й розказують про місцеву кухню! Недавно, завдяки одній з таких передач я, сидячи на дивані, побувала в Чехії і дізналась про кнедлики - чеську національну страву :-) Місцевий дядечко так смачно про них розказував, а потім ще й вчив, як їх готувати! Ну а я рецепт записала, кнедлики зразу приготувала і вийшла справді смакота. Вони просто тануть в роті! Спробуйте і, як кажуть чехи - Dobrou chuť! (Смачного)  :-) 

Для чеських кнедликів потрібно:

 Тісто:
  • 1кг борошна
  • 500мл теплого молока
  • 30г свіжих дріжджів (або 8г сухих)
  • 20г цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. солі
Начинка (підійде будь-яка солона начинка). В мене була така:
  • приблизно 500г свинячого фаршу 
  • 1 цибулина
  • 0,5 стакана молока
  • сіль, перець 
(в олії підсмажте цибулю, додайте до неї фарш і тушіть до готовності фаршу, посоліть, поперчіть і додайте молоко. Потім перемеліть все блендером або просто гарно перемішайте)


В теплому молоці розведіть дріжджі (якщо використовуєте сухі, тоді додайте їх в самому кінці до борошна), сюди ж додати яйце і цукор


Додайте борошно, сіль і сухі дріжджі


Замісіть тісто і дайте йому підрости 1 годину в теплому місці


Тісто розділіть на 6 однакових частин, кожну частину розкачайте і викладіть на неї начинку


Застібніть гарно краї, щоб вийшов довгий пиріжок-рулетик (в передачі дядечко-чех називав рулетик шишкою)


Покладіть кнедлики в пароварку (залишіть між ними місце, бо вони виростуть)


І готуйте 40 хвилин - 1 годину. Поверхня готових кнедиків буде трохи липкою, але це не значить, що вони сирі (готовність перевірте зубочисткою - ввіткніть її в кнедлик, якщо тісто не прилипло до зубочистки - страва готова)


Готові кнедлики викладіть на велику тарілку, проколіть їх в декількох місцях виделкою (щоб вийшла пара) і дайте їм зовсім трішки вистигнути


Поріжте їх на порційні шматочки і смакуйте! В передачі кнедлики подавали з гуляшем, ми ж вдома їх з'їли з салатом :-)  Якщо наготували забагато кнедликів, можете їх вже готовими заморозити, а потім, при необхідності розморожувати і підігрівати в духовці.











Немає коментарів:

Дописати коментар