Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

четвер, 12 травня 2016 р.

Слойоний пиріг з сиром (Calzone al prosciutto)

слойоний солоний пиріг на закуску

Цей солоний пиріг мене виручає, коли мають прийти неочікувані гості - готується швидко і, як кажуть, з ''підручних матеріалів''. Гості завжди в захопленні, бо виходить справжня смакота :-) Чудово підходить як закуска, і навіть в ролі основної страви.

Для слойоного сирного пирога потрібно:

  • готове слойоне тісто (1 прямокутний лист вагою 300г)
  • 300г домашнього сиру
  • 4 скибочки плавленого або голландського сиру (сир має добре плавитись)
  • 150-200г шинки
  • сіль, перець


Слойоне тісто тонко розкачайте


На одну половину прямокутника викладіть 150г домашнього сиру


Зверху викладіть плавлений або голландський сир (поламайте його на маленькі шматочки)


На сир викладіть шинку (теж маленькими шматочками)


І зверху - решту домашнього сиру (150г), посоліть і поперчіть


Накрийте начинку вільною половиною тіста і гарно застібніть краї. Зверху пиріг наколіть вилкою


Випікайте 30 звилин при 180С


Трішки остудіть, поріжте на порційні шматочки і пригощайте гостей :-) Смачного!













Немає коментарів:

Дописати коментар