Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

неділя, 15 травня 2016 р.

Банановий крем - десерт (Crema di banane)

банановий крем рецепт

Захотілось мені вчора чогось солодкого, але не торта чи пирога, а якогось ніжного крему, щоб їсти його помаленько перед телевізором, дивлячись Євробачення :-) І коли я, в пошуках ідеї, пішла на кухню, мій погляд впав на банани, які сумно лежали в тарілці і так і просили щось з них приготувати. Так з'явився рецепт бананового крему - десерту (мій чоловік назвав його банановий спліт, а для моєї дитини це - бананове морозиво). Приготувався десерт дуже навіть легко і швидко і вийшла справжня ніжна смакота!

Для бананового десерту потрібно:
  • 2 достиглі банани
  • 1 жовток
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 250мл молока
  • 50г цукру
  • 200мл вершків або густої сметани (для збивання)
  • ванілін
  • кокосова стружка і какао для прикраси


Змішайте жовток з крохмалем, цукром і ваніліном


Додайте молоко і варіть на маленькому вогні до загустіння, постійно помішуючи (5-7 хвилин)


Дайте повністю вистигнути. Додайте до крему банани (порізані маленькими шматочками) і перемеліть все разом блендером


Збийте вершки з 0,5 ч. л. цукру


Додайте вершки до бананового крему і перемішайте. Викладіть в креманочки чи стакани, посипте кокосовою стружкою і какао і поставте в холодильник на 2 години. А потім беріть ложку і смакуйте :-)



Немає коментарів:

Дописати коментар