Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

вівторок, 24 травня 2016 р.

Апельсиновий сирник з кокосом (Torta di ricotta e cocco)

сирник з кокосом і апельсиновою цедрою

Сирники - моя пристрасть. Печу їх дуже часто і, щоб не повторювати завжди один і той же рецепт, шукаю нові ідеї. Коли побачила в журналі цей апельсиновий сирник з кокосом, то ''закохалась'' в нього з першого погляду :-) Як завжди дегустатором був мій чоловік. Після того, як він сам з'їв майже половину пирога, я без слів зрозуміла, що дегустатор рецепт схвалив:-) З радістю поділюсь ним і з вами.

Для апельсинового сирника з кокосом потрібно:
(Для пісочного тіста з какао):
  • 450г борошна
  • 50г какао
  • 200г масла кімнатної температури
  • 200г цукру
  • 2 яйця
  • ванілін
  • 1 ч. л. розпушувача
(Для заварного крему):
  • 1 яйце
  • 250мл молока
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 1 ст. л. цукру
(Для сирної начинки):
  • 350г домашнього сиру
  • 60г цукру
  • 50г кокосової стружки
  • цедра 1 апельсина
  • 1 яйце


Для тіста з'єднайте всі інгредієнти


І замісіть пісочне тісто. Поставте його в холодильник, поки готуєте начинку


Для начинки перемішайте сир, апельсинову цедру, яйце, цукор і кокосову стружку


Зваріть заварний крем (спочатку перемішайте цукор, крохмаль і яйце, а потім вилийте до суміші молоко і варіть на малому вогні до загустіння, постійно помішуючи). Готовий крем трішки остудіть і додайте його до сирно-кокосової начинки, перемішайте


2/3 тіста розкачайте і викладіть в тортівницю з високими бортиками


На тісто - начинку. Зверху зробіть сіточку з тіста, що залишилось


Нагрійте духовку до 180С і випікайте сирник впродовж 1 години


Найкраще цей пиріг смакує на наступний день (на ніч поставте його в холодильник). Дуже тяжко втриматись і не скущтувати його відразу! Тому я печу його ввечері, коли вже всі повечеряли і не заходять на кухню - а на ранок смакота готова. Смачного і дякую, що завітали :-)




Немає коментарів:

Дописати коментар