Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 10 червня 2016 р.

Домашній мармелад з соку

як зробити домашні желейні цукерки мармеладки

Мармелад в нас вдома люблять всі. Тому, коли я побачила в кулінарному журналі рецепт цих солодощів, відразу ж його і випробувала. Дитині сподобалось. Звичайно, він не такий солодкий, яскравий  і ароматний, як магазинний мармелад, зате повністю натуральний, без шкідливих барвників, консервантів і ароматизаторів. Перший раз ми робили мармелад з полуничного соку, тепер будемо пробувати і з іншими фруктами. Любителям мармеладу раджу спробувати :-)

Для домашнього мармеладу потрібно:

  • 100мл будь - якого вичавленого соку
  • 100мл води
  • 20г желатину
  • 5 ст. л. лимонного соку
  • 1 стакан цукру


До води додайте цукор і доведіть до кипіння, варіть на малому вогні впродовж 5 хвилин, щоб цукор повністю розчинився. Потім зніміть з вогню


Желатин залийте соком і залишіть набухнути


Перемішайте досить теплий цукровий сироп з фруктовим і лимонним соком і желатином до повного розчинення желатину


Отриману масу розлийте в формочки (в мене силіконова, але підійде будь-яка форма, застелена харчовою плівкою або ж формочки для льоду)


Поставте форму в холодильник на ніч, потім витягніть мармеладки (якщо ви заливали в одну велику форму, то наріжте мармелад кубиками) і за бажанням обваляйте їх в цукрі (я не обвалювала, бо моя дитина любить ''блискучі'' мармеладки). Зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику до 4 днів. Смачного!









Немає коментарів:

Дописати коментар