Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

середа, 1 червня 2016 р.

Салат з куркою і кукурудзою в полуничній заправці (Chicken and corn salad with a strawberry sauce)

полунична заправка для салату

Цей яскравий і дуже оригінальний салат - один з рецептів моєї китайської подруги Шін. Ніколи б не подумала, що полуниці можна додавати до курки і салату, а виявляється це настільки смачно! Соус готується з полуниць, оцту, меду і олії і виходить таке цікаве поєднання, перед яким просто неможливо встояти :-) Одним словом - справжня китайська смакота!

Для салату з полуничним соусом потрібно:

(Для соусу):
  • 1/3 стакана олії (подруга використовувала кунжутну, а я готувала зі звичайною соняшниковою)
  • 3-4 великі полуниці
  • 2 ст. л. меду
  • 2 ст. л. білого оцту (6%)
(Для салату):
  • листя салату або пекінська капуста
  • куряче філе
  • консервована кукурудза
  • сіль, перець, оцет


Всі інгредієнти для соусу перемеліть разом блендером


Соус готовий! Хіба може бути легше :-) (Поставте його в холодильник, поки готуєте салат)


Куряче філе легенько підсмажте і посоліть (я смажила на сковороді - грилі), а можна і відварити в підсоленій воді


Поріжте готове м'ясо на кубики середнього розміру


Листя салату або пекінську капусту поріжте і перемішайте з куркою


Додайте кукурудзу, сіль, перець і заправте 1-2 ст. л. оцту


Викладіть салат в тарілки і зверху полийте полуничним соусом. Смачного!









Немає коментарів:

Дописати коментар