Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

четвер, 23 червня 2016 р.

Горіховий хліб (Pane alle noci)

домашній горіховий дріжджовий хліб

Я просто обожнюю пекти хліб, тому і збираю цікаві його рецепти. Недавно в гостях нас пригощали горіховим хлібом - дуже оригінально, незвичайно і смачно, особливо з печінковим паштетом. Рецепт відразу попросила, хліб спекла, результатом радо поділюсь зі всіма любителями домашнього запашного хліба :-)

Для горіхового хліба потрібно:

  • 500г борошна
  • 250г теплої води
  • 20г свіжих дріжджів
  • 100г мелених грецьких горіхів
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. олії


В теплій воді розчиніть дріжджі


Додайте олію і цукор


В кінці досипте мелені горіхи, борошно і сіль. Замісіть тісто


Залиште його в теплому місці на 2 години підрости


Потім сформуйте з тіста круглу буханку, зверху зробіть ножем надрізи у вигляді сіточки


Посипте борошном


На низ духовки поставте ємкість з водою, нагрійте духовку до 180С і випікайте хліб впродовж 40-50 хвилин 

домашній горіховий дріжджовий хліб

Готовий хліб витягніть з духовки і відразу ж накрийте кухонним рушничком, залиште так до вистигання, а потім поріжте на скибочки і смакуйте :-)








Немає коментарів:

Дописати коментар