Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 19 серпня 2016 р.

Мамине кабачкове лечо

рецепт лечо з кабачків на зиму

В нашій сім'ї начальник по закрутках - моя мама :-) Спочатку вона вирощує овочі на своєму городі, потім наконсервує різних смаколиків і передає нам до Італії сумку з гостинцями. Як же смачно це все поїдати потім зимою! В липні ми гостювали в мами і якраз попали на процес консервації :-) Поки мама овочі нарізала-варила-закручувала, я все сфотографувала і рецептом маминого фірмового кабачкового лечо радо поділюсь зі всіма бажаючими :-) Приготуйте - зимою не пошкодуєте!

Для лечо з кабачків потрібно (з такої порції виходить приблизно 6 літрових банок):

  • 3кг кабачків
  • 6 великих цибулин
  • 6 великих болгарських перців
  • 1кг помідорів
Для маринаду:
  • 1 літр томатного соусу
  • 1ст.л. (без чубка) солі
  • 1,5 склянки цукру 
  • 0,5 склянки 9% оцту
  • 1 склянка олії
  • 5-6 зубків часнику

Кабачки почистіть і поріжте маленькими кубиками, посипте їх сіллю, перемішайте і поставте на ніч в холодильник. На наступний день злийте сік і відтисніть кабачки


Цибульку поріжте маленькими кубиками


Так само поріжте болгарський перець і помідори


Приготуйте маринад: просто перемішайте всі інгредієнти і доведіть їх до кипіння


 Як тільки маринад закипить, додайте до нього кабачки і варіть 10 хвилин


Через 10 хвилин (час відраховуйте від моменту закипання кабачків в маринаді) додайте цибулю


Потім знову через 10 хвилин додайте болгарський перець


А ще через 10 хвилин додайте помідори і варіть ще 10 хвилин


Готове лечо розкладіть в стерилізовані банки, закрутіть кришками, переверніть банки вверх дном і залиште їх так до повного вистигання. Смачного!












Немає коментарів:

Дописати коментар