Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

вівторок, 30 серпня 2016 р.

Пікантні баклажани в томаті на зиму

рецепт консерви з баклажанів,помідорів і перцю

Ще один мамин смаколик :-) Готується дуже легко і швидко, виходить смакота, яка зимою потішить всю родину. Такий салат з баклажанів не соромно і гостям подавати. А ще я кладу  декілька ложок цих баклажанів до борщу - вони додають цікавого смаку і пікантних ноток :-) Спробуйте! 

Для консерви ''Баклажани в томаті'' потрібно (з вказаних інгредієнтів виходить приблизно 6 літрових банок):

  • 3кг баклажанів
  • 3кг помідорів
  • 1кг болгарського перцю
  • 2 головки часнику
  • 2 невеликі стручки гострого перцю (якщо ви не любитель пікантного, тоді додайте менше перцю або взагалі не додавайте)
  • 2 яблука
  • 100г солі
  • 100мл 5% оцту
  • 2 склянки цукру
  • 1 склянка олії


Помідори, гострий перець, яблука і болгарський перець подрібніть і перемеліть в м'ясорубці, додайте часник (пом'ятий в часникодавці)



Додайте до перемелених овочів сіль, цукор і олію. Як тільки суміш почне кипіти, долийте оцет і дайте знову закипіти


Баклажани наріжте кружальцями (не дуже тонкими) і додайте їх в киплячий маринад


Варіть на середньому вогні 20 хвилин (час відраховуйте від моменту закипання)


Гарячим відразу розкладіть в стерилізовані банки і закрутіть. Покладіть банки догори дном і залиште їх так до повного вистигання. Смачного!







Немає коментарів:

Дописати коментар