Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

четвер, 25 серпня 2016 р.

Варення з помідорів (Marmellata di pomodori)

густе повидло джем з помідорів

Стояв в мене на кухні цілий ящик з помідорами і ніяк не могла придумати, що б то з ними таке зробити. З частини ми приготували томатний соус, ще трохи насушили на зиму, а з решти зварили ... варення! І мушу сказати, що варення вийшло дуже оригінальне і смачне :-) Хто не знає з чого воно приготоване - ніколи не здогадається! Так як помідори містять пектин, джем з них виходить дуже густий, тому він чудово підходить, як начинка для пирогів і пиріжків. Спробуйте :-)

Для варення з помідорів потрібно:

  • 1кг достиглих помідорів
  • сік 1 лимона
  • 300г цукру
  • ванілін


На помідорах зробити надрізи в формі хрестика (так потім буде легше зняти з них шкірку)


Залийте їх окропом і залиште на 10 хвилин


Трішки охолодіть, а потім зніміть з них шкірку


Поріжте почищені помідори маленькими кубиками (якщо маєте бажання і терпіння - повитягайте з помідорів зернятка)


Додайте цукор, ванілін і лимонний сік


Варіть варення (постійно помішуючи) на середньому вогні впродовж 1 години до загустіння


Такий помідорний джем чудово підходить, як начинка для пісочного пирога (рецепт можете знаяти тут): дуже оригінально і смачно :-)








Немає коментарів:

Дописати коментар