Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

субота, 3 вересня 2016 р.

Шоколадні пряники ''Трюфелі''

домашні шоколадні пряники рецепт

Літом гостювали ми в бабусі Марії і подарувала вона мені нашу сімейну реліквію - свій записник з рецептами! Бабуся все життя пропрацювала кондитером в одному з готелів Тернополя і в її чудо - записнику назбиралось пребагато цікавих переписів. Пам'ятаю, як любила в дитинстві ходити до бабусі на роботу: там одні здоровенні машини місили тісто, інші збивали крем і в цеху завжди витав солодкий ванільний аромат... і бабусині халати теж завжди пахли ваніліном :-) В цеху мене завжди пригощали чимось смачненьким і смак тих тістечок з дитинства, мабуть, залишиться в пам'яті назавжди. Коли, перелистуючи бабусин записник, натрапила на рецепт шоколадних пряників, того ж дня їх спекла. Смааааакота! З радістю поділюсь рецептом зі всіма любителями солоденького:-)

Для шоколадних пряників потрібно:


  • 3 яйця
  • 200г гіркого шоколаду
  • 100г цукру
  • 50г масла
  • 250г борошна
  • 25мл коньяку
  • 5г розпушувача
  • цукрова пудра для обкачування печива (приблизно 100г)


Збийте яйця з цукром


Шоколад з маслом розтопіть на водяній бані і трішки остудіть


Перемішайте топлений шоколад зі збитими яйцями, сюди ж долийте коньяк (алкоголь при випіканні випаровується, тому пряники можна їсти і дітям, але коньяк, за бажання, можна замінити молоком)


Додайте борошно з розпушувачем


Перемішайте все разом. Тісто вийде липке і досить рідке. Накрийте його плівкою і поставте в холодильник на 2-3 години


Тісто в холодильнику застигне і стане твердішим. Мокрими руками наліпіть з нього багато кульок (розміром, як грецькі горішки) і обваляйте їх в цукровій пудрі зі всіх боків


Повикладайте шоколадні кульки на деко, нагрійте духовку до 180С


Випікайте пряники впродовж 15 хвилин (готові пряники мають бути м'якими)



Готуйте горнятко чаю чи кави і смакуйте :-) Дякую, що завітали. Завжди раді бачити вас на нашій кухні!








Немає коментарів:

Дописати коментар