Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

середа, 12 жовтня 2016 р.

Швейцарський пиріг - штрудель з яблуками (Apfelstrudeltorte)

домашній струдель пиріг з яблуками

В понеділок чоловік приніс з роботи гостинець, загорнутий в паперову серветку - шматочок яблучного пирога (так мені здалось на перший погляд) :-) Коли ж я його скуштувала, виявилось що це не пиріг, а штрудель! І не просто класичний австрійський, а швейцарський яблучний штрудель у формі пирога! Та ще й приїхав він прямо з міста Ленцбург (є в мого чоловіка колега - швейцарець, який і привіз цей смаколик, щоб пригостити друзів, а для мене його мама ще й рецепт написала). Сказати, що цей пиріг смачний - нічого не сказати, він надзвичайний. А ще набагато легший в приготуванні, ніж його австрійський родич: не потрібно проводити ніяких складних махінацій з розкачуванням тонесенького тіста, яке в мене часто рветься. Спробуйте і здивуйте своїх рідних :-)   

Для швейцарського пирога - штруделя потрібно:
(Тісто):
  • 2 яйця
  • 350г борошна
  • 100г масла кімнатної температури
  • 100г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • цедра 1 лимона
(Начинка):
  • 2 жовтки
  • 30г крохмалю
  • 30г борошна
  • 120г цукру
  • 350мл молока
  • 2 великі яблука (краще кислуваті)
  • 40г горіхів
  • 60г родзинок
  • сік 1 лимона
  • 1 ч. л. кориці
  • коньяк (за бажанням - його додають до родзинок)


Для тіста покладіть разом всі вказані інгредієнти


Замісіть і поставте в холодильник, поки готуєте начинку


Для начинки спочатку зваріть крем: перемішайте жовтки, крохмаль, борошно і цукор


Долийте молоко і варіть на середньому вогні до загустіння (приблизно 5 хвилин від моменту закипання), постійно помішуючи. Готовий крем остудіть


Родзинки залийте окропом і за бажанням додайте 1 ч. л. коньяку. Через 10 хвилин процідіть і гарно відтисніть


Яблука почистіть і поріжте кубиками


До яблук додайте лимонний сік, корицю і 1,5 ст. л. цукру


Тушкуйте на малому вогні, доки сік з яблук не випарується (приблизно 5 - 10 хвилин)


Горішки подрібніть


 Перемішайте тушковані яблука, горіхи, родзинки і крем - начинка готова


2/3 тіста викладіть в форму з бортиком


На тісто покладіть начинку


1/3 тіста, що залишилась розкачайте, наріжте смужками і викладіть з них сіточку


Нагрійте духовку до 180С і випікайте пиріг впродовж 40 хвилин. Готовий пиріг повністю остудіть (ідеально спекти його за день наперед і залишити на ніч в холодильнику, тоді всі смаки ''з'єднаються''). Смакуйте з горнятком теплого чаю :-) 















Немає коментарів:

Дописати коментар