Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

четвер, 6 жовтня 2016 р.

Пиріг з баклажанами (Torta mediterranea)

солоний пиріг зі слойоного тіста з овочами кіш

Поки пора баклажанів ще не закінчилась спечіть з ними смачний пиріг :-) Цей рецепт показували в одній з італійських кулінарних передач і він мене зацікавив своєю простотою: готується він з готового слойоного тіста. А ще, мені чомусь ніколи в голову не приходило використати баклажани, як начинку для пирога (завжди їх або тушкувала, або робила запіканки). Пиріг вийшов дуже смачний, ситний (мій чоловік не вірив, що в начинці немає м'яса) і оригінальний. В передачі дали практичну пораду: готовий пиріг порізати на порції, загорнути кожну порцію в фольгу і заморозити (в майбутньому будете мати готовий швидкий обід). Ми так і зробили: половину пирога з'їли, а решту поклали в морозилку :-)  Зручно, легко і смачно!

Для італійського пирога з баклажанів потрібно:

  • готове слойоне тісто (приблизно 500г)
  • 1 великий баклажан
  • 200г печериць
  • олія
  • 1 зубок часнику
  • 2 ст.л. подрібненої пертушки
  • щіпка мускатного горіха (за бажанням)
  • 300г голландського сиру
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. молока
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • сіль, перець


Баклажан наріжте кубиками


В сковорідці нагрійте олію і обсмажте в ній кубики баклажана впродовж 5 хвилин


Додайте до них подрібнені шампіньйони, пертрушку, мускатний горіх і часник (пропущений через часникодавку). Готуйте 10 хвилин на середньому вогні


Додайте томатну пасту, сіль, перець і тушкуйте ще 5 хвилин


Потім зніміть з вогню і дайте вистигнути


Голландський сир нартіть на грубій терці і додайте до начинки


Слойоне тісто тоненько розкачайте і викладіть в форму з бортиками


На тісто викладіть начинку


Яйце перемішайте з молоком і вилийте цю суміш на начинку


Нагрійте духовку до 180С і випікайте пиріг 25 хвилин. А потім смакуйте :-)













Немає коментарів:

Дописати коментар