Поділіться рецептом :-)

понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Американський кремовий суп з курки (Zuppa americana)

рецепт густого кремового супу

Знову рецепт ''з телевізора'' :-) Займаючись хатніми справами, люблю ввімкнути телевізор для компанії - дуже часто можна почути якісь цікаві ідеї. От і цього разу в одній з кулінарних передач готували кремовий американський суп. Привабив мене рецепт своєю простотою і консистенцією (коли на вулиці холодно, дуже люблю густі теплі супи). Рецепт, як завжди записала, суп зварила і він вийшов неперевершений. Тепер - це одна з найулюбленіших страв нашої сім'ї. Дуже всім рекомендую, нехай ця смакота зігріє вас і ваших рідних, коли за вікном холодно :-) Смачного!

Для американського кремового супу потрібно:

  • 4 ст. л. олії
  • 4 ст. л. масла
  • 1 велика цибулина (порізана кубиками)
  • 1 невелика цибуля - порей (нарізана кружальцями)
  • 1 стакан моркви (грубо натріть)
  • 2 зубці часнику (пом'яти в часникодавці)
  • 2 літри курячого бульйону з м'ясом
  • 3/4 склянки борошна (або 1 склянку, якщо любите дуже густі супи)
  • 3 склянки молока
  • сіль, перець, петрушка


Зваріть курячий бульйон і процідіть його


М'ясо переберіть від кісток і поріжте невеликими шматочками


В каструлі розігрійте масло з олією, потім покладіть терту моркву, порізану цибулю і цибулю - порей


Тушкуйте на малому вогні, доки морква не стане м'якою



Досипте до тушкованої моркви і цибулі борошно, гарно перемішайте і тушкуйте 1 хвилину (постійно помішуючи)


Залийте все молоком і знову гарно перемішайте


Відразу ж долийте бульйон, покладіть куряче м'ясо, сіль і перець за смаком. Доведіть до кипіння і варіть 4-5 хвилин до загустіння (якщо суп вийшов занадто густий, долийте ще води і знову дайте закипіти)


В кінці додайте пом'ятий часник і подрібнену петрушку, зніміть суп з вогню, накрийте кришкою і залиште так на 5 хвилин


Готово :-) А ще я часто варю більшу порцію цього супу, даю йому вистигнути, потім наливаю його в одноразові пластикові стаканчики і кладу їх в морозилку. Коли суп замерзне - стаканчики збоку розрізаю ножицями і знімаю, замерзлий суп перекладаю в пакет. Дуже зручно, коли немає часу, а треба швиденько щось приготувати на обід: досить лиш дістати з морозилки і розігріти в мікрохвильовій духовці, або ж на плиті (не розморожуючи, покладіть в каструлю, додайте 3-4 ст. л. води і доведіть до кипіння). Ось так виглядає порційно заморожений суп

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.