Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

понеділок, 7 листопада 2016 р.

Швидкий кекс на кефірі

рецепт столичного кексу  з ізюмом випічка

Цей рецепт в бабусиному записнику був помічений галочкою (для мене це безсумнівний доказ того, що кекс бабуся пекла і він вийшов смачним:-)) До того ж серед інгредієнтів немає нічого надзвичайного і екзотичного - лише прості продукти, які майже завжди ''живуть'' в середньостатистичному холодильнику. Я дуже люблю випічку з родзинками, а тут, ще й кефір залежався і треба було якось його використати. Кекс спікся дуже легко і швидко, за смаком нагадує ''Столичний'', але консистенція в нього інша - він дуже м'який і ніжний. Справжня смакота, спробуйте :-) 

Для кексу на кефірі потрібно:

  • 2 яйця
  • 3/4 склянки цукру
  • 125г топленого масла (можна замінити і маргарином, але саме масло дає особливий смак, притаманний справжньому кексу)
  • 1 склянка кефіру (можна замінити ряжанкою або кислим молоком)
  • щіпка солі
  • 0,5 ч. л. соди (погасити оцтом)
  • ванілін
  • 100г родзинок (залити окропом на 5 хвилин)
  • 250г борошна

Збийте яйця з цукром, додайте охолоджене топлене масло і кефір


Додайте сіль, соду, борошно і ванілін. Тісто має бути, як на оладки (можливо треба буде додати трохи більше борошна, все залежить від його якості)


Досипте запарені родзинки і гарно перемішайте


Форму для кекса або тортівницю змастіть маслом, посипте борошном і вилийте в неї тісто


Нагрійте духовку до 180С і випікайте кекс приблизно 40-50 хвилин (готовність перевірте зубочисткою). Готовий кекс охолодіть, посипте пудрою і смакуйте :-)








Немає коментарів:

Дописати коментар