Поділіться рецептом :-)

неділю, 4 грудня 2016 р.

Шоколадний фадж (Chocolate fudge)

шоколадний фадж рецепт шоколадної помадки

Якось в кафе я побачила цей шоколадний фадж з лісовими горіхами, який на вигляд нагадав мені наш щербет. Не могла втриматись, щоб не з'їсти хоча б шматочок.  Яка ж це смакота! Для такого шокоголіка, як я - це просто райська насолода.  Я запам'ятала назву і взялась за пошуки в інтернеті, а потім скомбінувала для себе рецепт. Тепер цей мега - шоколадний американський десерт буде частим гостем на нашій кухні. Готується він надзвичайно легко і повірте мені, не залишить байдужим нікого. А ще - це чудова ідея для Різдвяного чи новорічного подарунка: поріжте десерт на кубики, покладіть в красиву коробочку і приємно здивуйте друзів і рідних :-) Смачного!

Для шоколадного фаджу з горішками потрібно:

  • 180г згущеного молока
  • 150г гіркого шоколаду
  • 50г молочного шоколаду
  • 30г масла (не маргарину)
  • 100г лісових горіхів
  • щіпка кориці (за бажанням)


Шоколад поламайте на шматочки


Горіхи поставте в нагріту до 180С духовку на 5 хвилин (не перетримайте, щоб не згоріли)


Шоколад з маслом розтопіть на водяній бані


Знісіть з вогню, додайте до шоколаду згущене молоко і гарно перемішайте


Додайте горіхи (цілі) і корицю і знову все перемішайте


Форму з бортиками (або тортівницю) застеліть пергаментом або харчовою плівкою (так потім буде легше витягнути готовий фадж) і перекладіть в неї шоколадно - горіхову суміш


Дайте десерту повністю вистигнути, а потім зверху теж накрийте харчовою плівкою. Поставте в холодильник на ніч


Готовий десерт наріжте кубиками і смакуйте :-) (Зберігати фадж потрібно в холодильнику не більше 4 днів)

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.