Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

середа, 7 грудня 2016 р.

Морквяне пюре по-німецьки (Möhrengemüse)

рецепт овочевого гарніру до м'яса

Цей рецепт мій чоловік знайшов в газеті. І так він його чимось привабив (чи то картинка була апетитна, а може просто йому проїлось звичайне картопляне пюре), що на вечерю неодмінно хотів такого жовтого гарніру! Правду кажучи, в мене цей рецепт не викликав особливого ентузіазму, здавалось, що варена морква не є чимось особливим. Але я помилялась! Пюре вийшло таке смачне, що навіть наша дитина (великий овочененависник) його залюбки їла :-) Готуючи цю страву, не жалкуйте чорного меленого перцю -  він дуже збагачує смак і, як на мене, просто створений для поєднання з морквою. Смачного!
Для морквяного пюре потрібно:

  • 1 цибулина
  • 20мл олії
  • 500г картоплі
  • 500г моркви
  • вода 
  • 3 щіпки чорного меленого перцю
  • сіль
  • щіпка цукру
  • 20г м'якого масла


Картоплю з морквою почистіть і поріжте на невеликі шматочки


Залийте холодною водою, щоб вона повністю покрила овочі. Посоліть, накрийте кришкою і варіть на середньому вогні до готовності


Цибульку подрібніть і підсмажте в олії


Коли овочі готові, відцідіть воду і помніть їх товкачиком для картопляного пюре


Додайте підсмажену цибулю, м'яке масло і перемеліть все блендером. Додайте мелений перець (він надасть страві цікавого смаку) і посоліть за смаком


Корисне, смачне і таке яскраве пюре готове! Воно чудово підійде як гарнір до м'яса чи риби. Смакуйте на здоров'я :-) Дякую, що завітали!









Немає коментарів:

Дописати коментар