Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

середа, 28 грудня 2016 р.

Тісто для солоних пирогів (Savoury shortcrust pastry)

солоне тісто для солоних пирогів

Обожнюю пекти різні відкриті солоні пироги (або кіші, як їх ще називають). Вони завжди мене виручають тоді, коли треба швидко приготувати якусь другу страву, коли неочікувані гості мають прийти на обід чи вечерю. А ще, кіш - це чудовий спосіб використати шматочки ковбаси, сиру, м'яса, риби і овочів, що залежались в холодильнику. Колись купувала готове заморожене тісто для солоних пирогів, але відколи знайшла цей рецепт, печу пироги тільки з ним. Ще ні разу воно мене не підвело, готується з чотирьох простих інгредієнтів менш, ніж за 5 хвилин! (Потім лише потрібно поставити тісто в холодильник мінімум на 20 хвилин). Приготоване з любов'ю і з простих натуральних складників, з магазинним воно не зрівняється! Для економії часу я завжди замішую відразу 2 порції тіста: одну використовую, а іншу кладу в морозилку (потім достатньо лише розморозити тісто). Спробуйте :-) 

Щоб приготувати тісто для солоного пирога потрібно:

  • 420г борошна
  • 180г масла (або маргарину) кімнатної температури
  • 8г солі
  • 11 ст. л. холодної води


Масло поріжте кубиками


Досипте до масла борошно і сіль


Перемішайте все руками до утворення крихт


Потім долийте холодну воду і замісіть еластичне тісто (при потребі додайте більше борошна або ж, навпаки, якщо тісто виходить засухе, долийте ще трішки води). Скатайте все в кульку і покладіть в холодильник на 20-30 хвилин, поки готуєте начинку


Готово! Випікати пироги з таким тістом потрібно при 180С 30-40 хвилин. Смачного :-)








Немає коментарів:

Дописати коментар