Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 27 січня 2017 р.

Бананові чіпси в сушарці (Banana chips)

бананові чіпси в сушарці рецепт

Всі діти (та й дорослі) люблять ''похрустіти'' чіпсами. Моя дитина взагалі, якби могла, то тільки ними й харчувалась би! От і довелось мені шукати здорову заміну нездоровим снекам. Спочатку ми купували готові бананові чіпси в магазині, а коли на нашій кухні оселилось таке чудо техніки, як сушарка для овочів і фруктів, ми почали робити домашні бананові чіпси (домашні не тільки коштують значно менше, а й набагато корисніші і безпечніші - ви завжди знаєте, з чого і як вони приготовані). Готую відразу велику порцію, а потім зберігаємо корисні хрустики в герметичному лоточку. Дитина з радістю ними ласує, а ще ми їх додаємо до вівсянки і домашнього йогурту :-) Ну а готувати їх взагалі більш, ніж легко!

Для домашніх бананових чіпсів потрібно:

  • добре достиглі банани
  • сушарка для овочів і фруктів


Банани поріжте тонкими кружальцями


Викладіть їх в сушарку в один шар


Наставте температуру 60С і забудьте про чіпси на 6-10 годин: кількість необхідних годин залежить від вологості повітря в квартирі. (Я переважно готую бананові чіпси вночі - вмикаю сушарку і залишаю працювати, поки ми спимо, а на ранок смакота готова). Спочатку я боялась рахунку за світло, але на диво сушарка виявилась дуже економною і майже не споживає електроенергію


Готові чіпси будуть мати ось такий вигляд :-) Тільки не пересушіть, щоб потім не довелось йти до стоматолога (занадто сухі банани досить тверді). Покладіть смакоту в герметичний контейнер чи банку і їжте на здоров'я! Дякую, що завітали :-)







Немає коментарів:

Дописати коментар