Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

неділя, 15 січня 2017 р.

Мамині зелені фрикадельки в бульйоні

рецепт бульйону з фрикадельками з зелені

Вчора читали ми з дитиною історію про Червону шапочку (зараз поясню, яке відношення має суп з фрикадельками до цієї казки :-))) Просто читаючи, згадалась мені улюблена тарілка мого дитинства з малюнком Червоної шапочки і вовка на дні (ех, цікаво де зараз та тарілка...). Без тої посудини я категорично відмовлялась їсти перші страви! Щоб хоч якось мене нагодувати ріденьким, мама завжди готувала щось оригінальне. От вчора в мене перед очима і постала улюблена тарілка з бульйоном і зеленими фрикадельками. Мушу сказати, ту страву я просто обожнювала і завжди просила добавки. Шкода, що аж тепер про неї згадала. Готуються фрикадельки дуже швидко і легко. А виходить справжня смакота - слово мого чоловіка! 

Для бульйону з зеленими фрикадельками потрібно:

(На 4 порції):
  • 1,5 - 2 літри готового бульйону (я варила м'ясний, але підійде і овочевий)
  • 0,5 склянки молока
  • 0,5 склянки води
  • сіль (2-3 щіпки)
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • 1 ст. л. масла
  • 75г манки
  • пучок свіжої або мороженої зелені на ваш смак (в мене знайшовся базилік, мама ж завжди брала петрушку апо шпинат)
  • 1 яйце

Бульйон процідіть


Для фрикадельок перемішайте молоко і воду. Додайте мускатний горіх, сіль, масло і доведіть до кипіння


Додайте манну крупу і, постійно помішуючи, варіть приблизно 1 хвилину. Має утворитись маса, що нагадує тісто


Додайте подрібнену зелень (я змолола блендером), яйце і замісіть. Якщо потрібно, додайте ще трішки манки


З манного тіста зробіть фрикадельки. Зваріть їх в підсоленій киплячій воді впродовж 10 хвилин, потім воду злийте (я відварюю саме в воді, а не відразу в бульйоні, бо при варінні від фрикадельок можуть відділитись невеличкі шматочки - крихти, які потім будуть некрасиво плавати в тарілці)


Готові фрикадельки залийте гарячим бульйоном і смакуйте :-)








Немає коментарів:

Дописати коментар