Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

четвер, 12 січня 2017 р.

Апельсиновий кекс (Torta all'arancia)

італійський пиріг з апельсинами рецепт

Поставили в нашому супермаркеті велику знижку на апельсини (за умови, якщо купити їх аж 5 кілограм). Ну, думаю що-що, а апельсинів забагато ніколи не буває - з'їмо всі і купила. Але, як виявилось, 50 апельсинів відразу - то таки трохи забагато :-)))) Ми вже їх і їли, і сік з них робили, а вчора вирішила залучити на допомогу і випічку. Вийшов дуже смачний вологий апельсиновий кекс. Чудово смакує з горнятком гарячого чаю. А кориця додає йому особливого аромату :-)

Для апелисинового кексу потрібно:

  • 3 яйця
  • 150г цукру
  • 210г борошна
  • 1 пакетик розпушувача (15г)
  • ванілін
  • 130г м'якого масла
  • щіпка солі
  • 0,5 ч. л. кориці
  • 100мл апельсинового соку (свіжовичавленого)
  • 50мл води (кімнатної температури)
  • терта цедра 1 апельсина


Покладіть в глибоку миску яйця, масло і цукор


Збийте все міксером (або просто гарно перемішайте до однорідності) - не страшно, якщо залишаться невеликі грудочки, при випіканні вони розчиняться


Додайте борошно, цедру,  розпушувач, корицю і сіль


Гарно перемішайте


В кінці долийте апельсиновий сік і воду. Знову все гарно перемішайте


Форму для пирога чи кекса змастіть маслом і посипте борошном. Нагрійте духовку до 180С і випікайте кекс приблизно 40-50 хвилин (готовність перевірте зубочисткою)


Готовий пиріг повністю остудіть (холодним він смакує набагато краще) і посипте цукровою пудрою, заваріть горнятко запашного чаю і насолоджуйтесь апельсиновим ароматом :-)









Немає коментарів:

Дописати коментар