Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

середа, 1 лютого 2017 р.

Тірамісу з ананасами (Tiramisù all'ananas)

ананасовий торт з маскарпоне і вершками рецепт

До десерту Тірамісу в мене була любов з першого погляду (це, мабуть, єдиний конкурент, до якого мій чоловік мене не ревнує :-)))))) А минулого тижня Роберто взагалі влаштував мені ТАКИЙ сюрприз!!!! Він повів мене в кав'ярню, де проводили дегустацію різних Тірамісу :-) Звідки ж я могла знати, що буває стільки видів цього райського десерту. Так, одного разу нас пригостили полуничним Тірамісу, що для мене стало справжнім відкриттям. Але, коли на дегустації нам принесли до 20 різних видів цього смаколика, я просто втратила дар мови... навіть не знаю, який варіант був найсмачнішим: фісташковий, шоколадний, лимонний, брауні, гранатовий, з білим шоколадом, з лімончелло, яблучний, малиновий, сирний... Я собі пообіцяла, що навчусь готувати їх усі. Почали ми з Тірамісу з ананасами (вже давно лежала в мене в шухляді баночка з консервованими ананасами і нарешті дочекалась своєї смачної долі). Вийшла така ніжна смакота, що за два дні вся з'їлась (хоча торт був досить великим). Спробуйте, воно того варте :-)

Для тірамісу з ананасами потрібно:

  • 500г маскарпоне
  • 250мл вершків для збивання (в мене 33%)
  • 150г цукру
  • 350г консервованого ананасу 
  • печиво савоярді (його можна замінити бісквітним коржем, але тоді замість тірамісу в вас вийде смачний ананасовий торт :-))


Збийте вершки


Маскарпоне перемішайте з цукром


Додайте до маскарпоне збиті вершки і знову легенько все перемішайте


Ананаси процідіть (сироп не виливайте, він потрібен для просочування печива) і поріжте їх маленькими кубиками


Крем поділіть на 2 однакові частини. До однієї додайте порізані ананаси (залиште декілька кубиків для прикрашання тірамісу)


До сиропу, що залишився від ананасів додайте воду (стільки, щоб загальна кількість рідини була 300мл), додайте 1 ч. л. цукру і доведіть до кипіння. Потім дайте трохи вистигнути


Злегка вмокайте савоярді в сироп (не сильно, щоб не розлізлись) і викладіть їх в один ряд у високу тортівницю


На савоярді викладіть ту частину крему, що з ананасами


Зверху знову шар савоярді, замочених в сиропі


На савоярді - крем (без ананасів)


Посипте ананасними кубиками, що залишились і поставте тірамісу в холодильник мінімум на 5 годин (ідеально - на ніч)


Потім легенько зніміть бортики тортівниці (торт застигне і буде гарно тримати форму)


Смакуйте на здоров'я :-)


















Немає коментарів:

Дописати коментар