Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

вівторок, 7 лютого 2017 р.

Картопляний кіш (Torta di patate e pancetta)

рецепт кіш з картоплею

Коли чую фразу ''картопляне пюре'' відразу згадую свою свекруху. Справа в тому, що до кулінарії в неї немає особливої пристрасті. Але вона просто обожнює готувати картопляне пюре! От наварить здоровенну порцію, а потім намагається його ''прилаштувати'' в закуски, перші - другі страви і навіть в десерти! Виходить таке - собі безвідходне виробництво. (До речі, солодкий картопляний пиріг в неї виходить просто надзвичайний, обов'язково незабаром поділюсь рецептом). Але сьогодні мова не про десерти :-) Видно, під впливом свекрухи, ''переборщила'' минулого тижня і я з картопляним пюре, всього ми не подужали на обід, тому вирішила спекти картопляний кіш по рецепту моєї свекрухи. Смакота! Ситно, смачно і дуже легко.   

Для картопляного кішу потрібно:

  • готове слойоне тісто (або ж приготуйте солоне тісто за цим рецептом)
  • 3 великі картоплини
  • 2 яйця
  • 150-200г голландського сиру
  • мелені сухарі
  • 1 велика цибулина
  • 100г бекону
  • сіль, перець


Сир натріть на середній терці


Бекон поріжте кубиками і підсмажте впродовж 2 хвилин в невеликій кількості олії


Додайте до бекону цибулю, порізану півкільцями


Смажте до м'якості цибулі


З картоплі приготуйте пюре


Перемішайте картопляне пюре, бекон з цибулею, яйця і тертий сир. Посоліть і поперчіть за смаком


Тісто тонко розкачайте і вистеліть його в форму з бортиком


Посипте меленими сухарями


Викладіть начинку і зверху ще присипте сухарями

 

Нагрійте духовку до 180С і випікайте пиріг впродовж 30-40 хвилин до рум'яної скоринки


Готово :-) Такий пиріг найкраще смакує теплим. На наступний день ми просто відрізали шматочки пирога і розігрівали їх в духовці. А решту можна заморозити (попередньо нарізавши на порційні шматочки) - перевірено моїм чоловіком. 














Немає коментарів:

Дописати коментар