Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

середа, 3 травня 2017 р.

Мальтійські пончики (Maltese doughnuts)

мальта пончики смажені з повидлом рецепт

Моя свекруха народилась на Мальті. На тому крихітному, але такому прекрасному острові досі живуть її сестри з дітьми, внуками і правнуками. Ми ж кожного літа їздимо до них в гості. І, окрім унікальних історичних пам'яток (на які Мальта просто багатюща) і райської природи,  щоразу відкриваємо для себе нові місцеві смаколики. Деякі тамтешні страви нам настільки полюбились, що мальтійські тітки мого чоловіка вже традиційно готують їх для нас, коли ми в них гостюємо. Без мальтійських пампухів з полуничним повидлом не обходиться жоден сніданок! Ті м'які солодкі клубочки настільки смачні, що важко зупинитись і не з'їсти всі відразу. Готувати мальтійські пончики мене навчила племінниця моєї свекрухи Четтіна. Тепер ми частенько і вдома тішимо себе тими смаколиками. І, хоча, світ здається таким великим і різнобарвним, насправді щось схоже є в кожній культурі і країні: мальтійські пампухи дуже нагадують мені бабусині, і через те, я люблю їх ще більше!

Для мальтійських пончиків з варенням потрібно:

  • 500г борошна
  • 100г цукру
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 200 мл молока
  • 2 яйця
  • 100г топленого масла
  • щіпка солі
  • щіпка кориці
  • ванілін
  • олія для обсмажування
  • повидло для начинки (оригінальні мальтійські пончики начиняють полуничним варенням, в моїх же запасах його не знайшлось, тому я начинила маминим смородиновим повидлом - вийшло навіть смачніше)
Яйця злегка збийте виделкою


Змішайте разом тепле молоко, цукор, сіль і збиті яйця


Сюди ж додайте топлене (не гаряче) масло


Досипте просіяне борошно


Додайте сухі дріжджі, корицю і ванілін


Замісіть м'яке тісто (при необхідності, додайте ще трішки борошна, щоб тісто не липло до рук). Залиште в теплому місці підрости вдвічі


Потім розкачайте тісто не дуже тонко (приблизно 3 см завтовщки) і повирізайте стаканом кружечки


 Залиште їх на 20 хвилин підрости


А потім обсмажте з обох сторін в гарячій олії і викладіть на паперову серветку, щоб забрати зайвий жир


Коли пампухи трохи вистигнуть (але не чекайте до повного вистигання) начиніть їх повидлом за допомогою кондитерського шприца (заповніть його варенням, проколіть ним пончик і витисніть начинку). В справжніх мальтійських пончиків повидло виглядає посередині у вигляді великої краплі. Посипте цукровою пудрою і смакуйте :-) Такі пампухи дуже зручно заморожувати, а потім просто розігрівати в духовці. І, як кажуть на Мальті: L-Ikla tajba (Смачного) :-)













Немає коментарів:

Дописати коментар