Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 30 червня 2017 р.

Йогурт - морозиво (Frozen yogurt)

як зробити морозиво з йогурту

Є у мене один улюблений літній заклад зі смачною назвою - Йогуртерія (Yogurteria). Оскільки, знаходиться він майже на набережній римського моря, ми щоразу туди заходимо, коли йдемо на пляж. Сам магазинчик зовсім маленький і продають у ньому лише один продукт: заморожений йогурт. Зате до йогурту пропонують безліч різноманітних посипок (у вигляді подрібнених горішків, пелюсток білого, чорного і навіть апельсинового шоколаду), сиропів, злакових пластівців, карамельок і ще багато - пребагато іншого. Яка ж то смакота!!! Йогурт - морозиво має дуже легку консистенцію (на відміну від більш жирного класичного морозива з вершками), а його приємна кислинка чудесно втамовує спрагу. А завдяки різним посипкам і сиропам у вас щоразу буде новий літній десерт :-)

Для йогурту - морозива потрібно:

  • 500г натурального йогурту (той, що без смаку, на деяких упаковках написано "Білий йогурт") - обирайте з найбільшим відсотком жирності
  • 150мл жирного молока
  • 80г цукрової пудри
  • сік половини лимона
  • ванілін
Всі інгредієнти збийте міксером або блендером до однорідної маси


А далі є два способи приготування йогурту - морозива:
  • якщо ви щаслива власниця (або власник) такого чуда техніки, як морозивниця, то досить залити приготовану суміш в цю машинку, ввімкнути її на 20-30 хвилин, а потім потримайте в морозилці ще 15 хвилин, щоб зовсім застигло
  • або ж перелийте приготовану суміш в контейнер і помістіть його в морозилку на 3 години (за ці 3 години не забудьте кожні 30 хвилин морозиво діставати з морозилки і збивати його міксером або перемішувати ложкою, це не дозволить морозиву застигнути ''одним блоком'', як лід)
Через 30 хвилин в морозивниці/3 години в морозилці морозиво буде готове і матиме притаманну йому  консистенцію (оскільки, у даному варіанті морозива немає вершків, консистенція буде середня між морозивом і сорбетом)
 

Йогурт - морозиво досить швидко замерзає і стає твердим, тому витягніть його з морозилки за 5-10 хвилин до подачі. Зверху полийте вашим улюбленим варенням, шоколадним або м'ятним сиропом. А ще смачно з горішками або домашньою гранолою. Дякую, що завітали!





Немає коментарів:

Дописати коментар