Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

понеділок, 7 серпня 2017 р.

Сливовий джем з кардамоном і корицею

рецепт сливове варення густе

Дуже люблю сливи і не має значення жовті вони, чи сині - головне, щоб були солодкі :-) А ще дуже люблю густий сливовий джем. З ним потім такі смачні пироги і пиріжки виходять! Щоліта готую запаси свого домашнього сливового повидла за цим рецептом. Процес приготування надзвичайно простий і швидкий, а кориця, кардамон і ванілін надають неповторного смаку і аромату. Ще одним "плюсом" такого повидла є відсутність у ньому різних загущувачів і желфіксів, завдяки натуральному пектину, що вже є у сливах, варення само по собі виходить дуже густе. Одним словом - СМАКОТАААААААА :-)

Для сливового джему потрібно:

  • 1кг достиглих слив (жовтих або синіх)
  • 0,5кг цукру
  • сік 1 лимона
  • 0,5ч. л. меленого кардамону
  • 0,5ч. л. кориці
  • ванілін
Сливи помийте, почистіть і поріжте невеликими шматочками


Додайте до слив решту інгредієнтів (цукор, лимонний сік, кардамон, корицю і ванілін)


Варіть джем на середньому вогні приблизно 40 хвилин (до загустіння)


Сливи під час варіння добре розварюються і джем буде мати однорідну консистенцію


Готове повидло розлийте в стерилізовані банки або зберігайте в холодильнику до 3 тижнів. Смачного :-)







Немає коментарів:

Дописати коментар