Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 25 березня 2016 р.

Домашній йогурт в йогуртниці без закваски

як приготувати йогурт без закваски

Йогурт дуже корисний. Особливо, якщо його приготувати вдома з натуральних продуктів! Магазинні йогурти, нажаль, містять багато цукру, а от в домашньому варіанті цукор можна спокійно замінити медом або підсолодити фруктами. Моя сім'я обожнює домашній йогурт з гранолою - смачно і корисно :-) Пропоную вам рецепт домашнього йогурту, для якого потрібно лише 2 інгредієнти!

Для домашнього йогурту потрібно:

  • 1 літр пастеризованого некип'яченого молока (чим жирніше, тим краще)
  • 125г натурального несолодкого йогурту (він виступає в ролі закваски)


Молоко і йогурт повинні бути кімнатної температури. Змішайте їх разом 


Помістіть суміш молока з йогуртом в йогуртницю і ввімкніть її. З власного досвіду можу сказати, що йогуртові бактерії люблять більше темряву, ніж денне світло. Не знаю чому, але йогурт виходить густіший і смачніший, якщо залишити йогуртницю в темряві. Я так і роблю, залишаю йогуртницю на ніч (вмикаю в 11 годині вечора і залишаю до 7 години ранку, разом виходить 8 годин), а зранку моя сім'я смакує свіжим домашнім йогуртом :-) Готовий йогурт гарно перемішайте, дайте охолонути і помістіть в холодильник мінімум на 1 годину. Це дозволить йому загуснути. А потім смакуйте на здоров'я :-)

Порада: залишіть 125г домашнього йогурту в холодильнику і використовуйте його, як закваску наступного разу, просто змішайте його з молоком і готуйте новий йогурт.

Немає коментарів:

Дописати коментар