Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

вівторок, 29 березня 2016 р.

Лазанья з грибами (Lasagne ai funghi)

грибна лазанья

Якщо вам набридла класична м'ясна лазанья, спробуйте грибний варіант. Лазанья з грибами дуже ароматна і смачна. Поєднання шампіньйонів і соусу бешамель роблять її надзвичайно ніжною. Готується легко і швидко. Смакує ще краще на наступний день. 

Для грибної лазаньї потрібно:

  • 250г листів для лазаньї
  • 500г печериць
  • 100г картоплі
  • 2 зубці часнику
  • 500-600мл молока + 1 сакан молока для заливки в кінці
  • 2 ст. л. борошна
  • мелений мускатний горіх
  • сіль, перець
  • 1 ст. л. масла
  • 100г тертого голландського сиру
  • олія 
  • пертушка (свіжа, морожена або сушена)


В олії підсмажте часник (розріжте зубці повздовж навпіл). Коли часник підрум'яниться, витягніть його


Картоплю поріжте кубиками і підсмажте в олії (в якій смажили часник) впродовж 5 хвилин


Посипте картоплю петрушкою 


Додайте до картоплі подрібнені гриби і тушкуйте до повної готовності - хвилин 20 (час від часу доливайте води), посоліть і поперчіть


Надберіть 1/3 картоплі з грибами, а решту перемеліть блендером в пюре


Приготуйте соус бешамель: змішайте разом холодне молоко, масло, щіпку мускатного горіха, сіль, перець і борошно і, постійно помішуючи, варіть на середньому вогні до загустіння


Перемішайте грибне пюре з соусом бешамель


На дно форми для лазаньї покладіть 2 ст. л. грибного пюре з соусом


Викладіть слой листів для лазаньї


 Зверху - знову гриби з соусом


І так чередуйте, доки не заповните всю форму. Зверху викладіть 1/3 грибів з картоплею (які не мололи блендером), посипте тертим сиром і вилийте 1 стакан молока (молоко лийте ложкою по краях лазаньї, щоб воно потрапило всередину)


Готуйте лазанью в духовці 40 хвилин при 180С (до рум'яної скоринки)


Дайте трішки вистигнути і смакуйте :-) Якщо можливо, приготуйте грибну лазанью звечора і залиште її на ніч в холодильнику, на наступний день вона буде ще смачнішою.









Немає коментарів:

Дописати коментар