Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

четвер, 24 березня 2016 р.

Пісний майонез з квасолі (Maionese vegana)

вегетаріанський майонез з квасолі

В піст майонез їсти не можна, адже до його складу входять яйця. А так би хотілось канапки чи салату з цим соусом... Пропоную вам альтернативу - рецепт пісного майонезу. А готується він з квасолі! Такий соус на смак зовсім не відрізняється від класичного варіанту з яйцями, тільки виходить набагато кориснішим і ситнішим. Чудово смакує зі скибочкою хліба або як заправка до салату. 

Для пісного майонезу потрібно:

(З вказаної кількості продуктів виходить приблизно 0,5 літра майонезу)
  • 400г консервованої квасолі (можна і сухої, тоді замочіть її і відваріть до готовності)
  • 300мл олії
  • 0,5 ч. л. цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ч. л готової гірчиці (або 0,5 ч. л. сухої)
  • 2 ст. л. лимонного соку або 1 ч. л. оцту


Квасолю відцідіть і перемеліть блендером


Додайте решту інгредієнтів і знову перемеліть все блендером або збийте міксером


Смачний і корисний пісний майонез з квасолі готовий! Смакуйте на здоров'я. Дивіться тут рецепти інших пісних страв :-)


Немає коментарів:

Дописати коментар