Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

вівторок, 19 квітня 2016 р.

Домашня ковбаса по-італійськи

як зробити домашні ковбаски для грилю

В нашій сім'ї є одна смачна традиція - робити перед Великоднем домашні ковбаски для грилю. Готову (сиру) ковбасу ми складаємо в морозильну камеру (так їх можна зберігати до 6-8 місяців), а потім просто беремо необхідну кількість, розморожуємо і запікаємо на грилі (або в духовці). Смакота! А головне - ковбаски домашні і натуральні :-)

Для італійських ковбасок-гриль потрібно:

  • 2 кг свинячого фаршу
  • 1 кг курячого філе (порізаного на маленькі шматочки)
  • свинячі кишки 
  • 2 ст. л. гірчиці  (пасти, не порошку)
  • 1 стакан води
  • сіль, перець
  • приправи для м'яса (на ваш вибір)
  • 2 ст. л. насіння фенхелю (за бажанням)


Куряче філе поріжте на маленькі шматочки


Змішайте свинячий фарш і куряче філе з приправами, сіллю, перцем, насінням фенхелю і гірчицею. Сюди ж вилийте воду


Гарно все перемніть руками і залиште в холодильнику на ніч маринуватись


А потім начиніть цим фаршем кишки (ковбаски перев'яжіть нитками). Зазвичай, такі ковбаски ми готуємо на грилі або в духовці (перед запіканням наколіть їх вилкою в декількох місцях - це дозволить лишньому жиру витекти і ковбаски не потріскають). Смачного!




Немає коментарів:

Дописати коментар