Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

субота, 9 квітня 2016 р.

М'ясний рулет з тіста філо (Burek)

бурек з м'ясом і тістом філо

Тісто філо просто ідеальне для приготування швидких, смачних і оригінальних страв. Моя подруга Драгана з Чорногорії навчила мене готувати свою національну страву - Бурек (м'ясний рулет з тіста філо). Яка ж то смакота! А готується він дуже легко і швидко. В Чорногорії бурек їдять з домашньою сметаною, як на мене - чудесне поєднання :-)  

Для м'ясного рулета з тістом філо потрібно:
  • 6 листів тіста філо (його можна замінити дуже тонко розкачаним слойоним тістом)
  • 300г фаршу (свинячого або яловичого)
  • 2 маленькі цибулини
  • 2 невеликі моркви
  • олія
  • сіль, перець


Подрібніть цибулю і моркву. Підсмажте їх в олії


Додайте фарш до зажарки і готуйте до повної готовності м'яса (приблизно 20 хвилин). Посоліть і поперчіть


Лист тіста філо змажте олією, зверху на нього викладіть ще один лист і знову змастіть олією (якщо використовуєте слойоне тісто, олією змащувати не потрібно)


Викладіть на тісто фарш


І закрутіть в рулет


Покладіть рулети (швом донизу) на бляшку і зверху злегка змастіть олією


Нагрійте духовку до 180С і випікайте рулети 15-20 хвилин до світло коричневого кольору


Готовий бурек поріжте на порційні шматочки і подавайте зі сметаною. Смачного :-)


Немає коментарів:

Дописати коментар