Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Гарбузяно - шоколадний кекс (Torta di zucca e cioccolato)

мармуровий кекс пиріг  рецепт



Я - частий гість в газетному кіоску, особливо на початку тижня, коли ''приходять'' нові кулінарні журнали :-) Ось і минулого тижня принесла додому стосик видань зі смаколиками. Рецепт цього гарбузяно - шоколадного кексу наче був надрукований мені на замовлення: мама передала нам два здоровенні гарбузи і так хотілось приготувати з них щось нове і оригінальне, а не просту і звичну кашу. Кекс вийшов ''на ура'' - ароматний, ніжний, яскравий і дуже смачний! Всім раджу спробувати :-)

Для гарбузяно - шоколадного кексу потрібно:

 (Гарбузяне тісто):
  • 150г борошна 
  • 125г м'якоті гарбуза
  • 75г цукру
  • 1 яйце
  • 50мл олії
  • цедра 1 апельсина
  • 1ч.л. розпушувача
  • щіпка солі
(Коричневе тісто):
  • 125г борошна
  • 125г цукру
  • 1 яйце
  • 60г м'якого масла
  • 50г сметани
  • 30г какао
  • ванілін
  • 1ч.л. розпушувача


Гарбуз поріжте кубиками, відваріть і процідіть (або приготуйте в пароварці), а потім помніть його в пюре (я використовую блендер)


До гарбузяного пюре додайте олію, яйце, цукор і апельсинову цедру


Сюди ж всипте борошно, сіль, розпушувач і гарно перемішайте - гарбузяне тісто готове


Для коричневого тіста перемішайте борошно, какао і розпушувач


 М'яке масло перетріть з цукром


Додайте яйце


 Додайте сметану і  ванілін


Покладіть масляну масу до суміші борошна з какао і гарно перемішайте (якщо тісто вийшло дуже густе, долийте трішки молока, щоб гарбузяне і коричневе тісто було приблизно однакової консистенції)


Змастіть форму маслом, посипте борошном і по черзі кладіть в неї по декілька ложок коричневого і гарбузяного тіста


Нагрійте духовку до 180С і випікайте кекс впродовж 1 години (готовність перевірте зубочисткою). Смакуйте на здоров'я і дякую, що завітали :-)









Немає коментарів:

Дописати коментар