Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

вівторок, 24 січня 2017 р.

Вишневий пиріг бабусі Марії

рецепт вишневого пирога

Для мене бабусина випічка особлива: чомусь, саме бабусині пироги пахнуть не лише ваніліном, а й безтурботним дитинством, свіжим літнім вітерцем і затишком. Ніколи не забуду, як дитиною ''крала'' в бабусі щойно спечені пиріжки (мені не дозволяли їсти гаряче тісто, щоб живіт не болів - треба було дочекатись, щоб вони хоч трішки вистигли), несла їх на вулицю і пригощала всіх дітей в дворі :-) А коли в нас пеклось щось з вишнями, для мене тоді було свято зі свят! Вчора згадався бабусин вишневий пиріг, ех, як жаль, що бабуся в Тернополі,а я аж в Римі... довелось самій пекти. Вийшла справжня смакота! (Хоча, в бабусі все-таки особливий виходить...)

Для пирога з вишнями потрібно:

(Вказані інгредієнти розраховані на великий пиріг, в мене кругла форма 32см в діаметрі)

(Тісто):
  • 3 склянки борошна
  • 250г масла
  • 15г розпушувача
  • 2 яйця
  • 1 склянка цукру
  • цедра 1 лимона
(Начинка):
  • 1 літр консервованих вишень у власному соку
  • 5 ст. л. (без чубка) крохмалю
  • приблизно 5 ст. л. цукру (на ваш смак, залежить від того, наскільки кислі вишні)


Покладіть разом борошно, м'яке масло і розпушувач


Перемішайте все руками, щоб утворились ''крихти''


Додайте яйця, цукор, цедру і замісіть м'яке тісто


Поділіть тісто на 2 частини (одна має бути трішки більша за іншу). Більшу частину розкачайте і викладіть в форму з бортиком


Для начинки вишні добре процідіть (з соку бабуся завжди варить смачнючий кисіль), додайте крохмаль, цукор і перемішайте


Викладіть вишневу начинку на тісто


Розкачайте меншу частину тіста і накрийте нею пиріг, гарно застібніть краї і зверху наколіть виделкою


Нагрійте духовку до 180С і випікайте пиріг впродовж 45 хвилин (до золотавого відтінку)


Витягніть з духовки і посипте цукровою пудрою


Злегка остудіть (за цей час начинка трішки застигне і пропитається) і смакуйте на здоров'я :-)














Немає коментарів:

Дописати коментар