Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

понеділок, 9 січня 2017 р.

Курка в молоці (Pollo al latte)

тушкована курка в молоці по-італійськи

Цією стравою нас пригощали на свята сусіди. Моїм хлопцям ця курка настільки сподобалась, що вони просто повилизували тарілки! Мушу сказати, що було і справді дуже смачно. Я, чомусь, з курячого філе зазвичай готую відбивні або крученики - на цьому моя фантазія закінчується. Тепер наше меню поповниться цією смакотою - м'яско тушкується в молочному соусі і виходить дуже ніжне і соковите. Сусіди подавали філе з картопляним пюре і все щедро подили соусом, що залишився після приготування курки. Уммммм... смакота!

Для курки в молоці потрібно:

  • 600г курячого філе (тонко нарізаного, як на відбивні)
  • борошно (в ньому потрібно буде обваляти філе)
  • масло для обсмажування (не олія)
  • приблизно 500 мл молока
  • сіль, перець
  • 1 велика морквина
  • петрушка (підійде свіжа, суха або морожена)
  • 1 ч. л. гірчиці


Моркву натріть дрібною соломкою


Філе з обох боків обваляйте в борошні


Злегка обсмажте філе з обох сторін в топленому маслі (не потрібно довго смажити, досить щоб борошно набуло світло-золотавого відтінку)


Залийте все молоком, щоб воно повністю покрило філе


Додайте гірчицю, терту моркву, сіль і перець. Накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні до готовності м'яса - курка готується дуже швидко. Час від часу філе перевертайте і доливайте молока, якщо воно випаровується


До готової курки додайте петрушку


Протушкуйте ще 5 хвилин


Смакуйте на здоров'я і дякую, що завітали :-)










2 коментарі:

  1. Якраз зараз готую. Але в мене соус розшарувався... Брала молоко 2,5%

    ВідповістиВидалити